Anasayfa » , » Etli Beşamelli Fırın Patlıcan Tarifi

Etli Beşamelli Fırın Patlıcan Tarifi


Etli Beşamelli Fırın Patlıcan Tarifi

Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı
500 gr kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 adet sivri biber – ince dilim
10 adet mantar – ince dilim
2 diş sarımsak – ezilmiş
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 su bardağı su

Beşamel sos için:
1 tutam muskat
Tuz
Karabiber
100 gr taze kaşar – üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt



Hazırlanışı:
Patlıcanları boylamasına ikiye bölün, üzerlerine tuz serpin ve az yağlı tavada iç tarafları iyice renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirin. Ardından altlarını çevirip, 1-2 dakika da bu şekilde pişirin. Ardından içleri yukarıya bakacak şekilde fırın kabına alın ve 30 dakika 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.İç harç için, tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağ kızınca etleri tencereye alın ve sularını bırakıp çekinceye kadar kavurun.
Tencereye soğan ve biberleri ilave edin, çevirin. Mantar ve sarımsakları ilave edin kavurun. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, suyunu ilave edin ve kapağını kapatıp tüm suyu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Dilerseniz etler pişmeye yakın içerisine bir biber daha doğrayıp ilave edebilirsiniz.
Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin, ardından unu ilave edin ve kavurun. Süt, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın ve kenara alın.Birleştirmek için, fırından çıkan patlıcanların içlerini bir kaşık yardımıyla kenarlara itin, etli iç harçtan içlerine bölüştürün ve patlıcanla biraz karıştırın.
Üzerlerine beşamel sostan kaşıkla yayın ve kaşar serpip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kaşarlar renk alıncaya kadar pişirin.