Anasayfa » , » Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı Tarifi




Perde Pilavı Tarifi


Malzemeleri:
- 1 kilo tavuk eti. 
- 4 su bardağı pirinç. 
- 1 su bardağı tuzsuz badem. 
- yarım su bardağı dolmalık fıstık. 
- yarım su bardağı kuş üzümü. 
- 150 g tereyağ. 
- yarım çay bardağı sıvı yağ. 
- 1 tatlı kaşığı tarçın.
- 1 tatlı kaşığı karabiber. 
- 1 tatlı kaşığı tuz. 

Hamuru için:
- 5 su bardağı un. 
- 4 adet yumurta. 
- 3 yemek kaşığı yoğurt. 
- 1 yemek kaşığı tereyağ. 
- yarım su bardağı sıvı yağ. 
- 1 tatlı kaşığı tuz.


Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 4 adet yumurta kırılır. Tuzu atılır. Verilen ölçülerde yoğurdu, sıvı yağ ve eritilen tereyağ konur. Ortalama 5 bardak unla kulak memesi kıvamında hamur tutulur. 
- kabuğu alınan tuzsuz bademler tereyağında kavrulur. Rengi dönünce dolmalık fıstık eklenir. 1-2 dakika çevrilip ocaktan alınır. 
- tavuk etleri tencereye alınıp haşlanır. Tavuklar suyundan alınır ve küçük küçük doğranır. Tereyağı konulan tencerede kavrulur. 
pirinçler tuz atılan sıcak suda 5-10 dakika bekletilir. sıcak suda bekletilen pirinçler tereyağ ve sıvı yağ konulan tencerede kavrulur. Üzerine çıkacak kadar haşlanan tavuğun suyundan konulur. Pişmeye yakın kavrulan bademler ve fıstıklar eklenir. Kuş üzümü ilave edilir. Karabiberi, tuzu ve tarçını atılıp harmanlanır ve ocaktan alınır. 
- Tencerenin her yerine bol miktarda tereyağ sürülür. Tereyağın donması için 5 dakika kadar dolapta bekletilir. Üzerine badem yapıştırılacağı için kaymaması adına dondurulması önemlidir. Bademler donan tereyağın üzerine yapıştırılır. Üzerine açılan ilk yufka yerleştirilir. Kavrulan tavuklardan 2-3 kaşık kadar tencerenin dibine bırakılır. Üzerine pilav yayılır ve tencere dolana kadar bu işlem tekrarlanır. Hamurun tencerenin kenarında kalan kısımları ile üzeri kapatılır. Kızarana kadar 180 derecede fırına verilir. Kızarınca fırından alınıp ters çevrilir. Dilimlenerek servis edilir.
Perde pilavı sunuma hazırdır. 
NOT: perde pilavının özel bakır tenceresi vardır. Mutfağınızda yoksa yada bulamadıysanız fırına girebilen ve derinliği olan herhangi bir tencerede yapabilirsiniz.